Join The Riot

SMAK AV ALE

Upproriska och lokala smaker 

Lokala råvaror ger genuina smaker. Vi vet att du precis som när du reser ut i världen i jakt på äkta smakupplevelser förväntar dig att få uppleva det även på hemmaplan. En del av det som vi använder oss av i köket hämtar vi precis runt knuten, annat får vi ta oss utanför kommungränsen för att finna men en sak är säker. Vi undviker helst att gå över ån efter vatten. Därför letar vi ständigt efter fler lokala producenter.

Vi har som fokus att bidra till att minska onödiga transporter samt att utesluta onödiga tillsatser i maten. Vårt mål är därför enkelt. Att servera bra mat, på vårt sätt, med upproriska smaker till det glada folket. Mat som ger näring till såväl kropp som själ, mat som även är hållbar för vår miljö. Det behöver inte vara mer komplicerat än så, det är dags att stå upp för det äkta.

- Join The Riot -ALE BREWED IN ALE

Bryggd på andra sidan gården, med vatten hämtat från älva

Strax norr om Sveriges ölhuvudstad Göteborg, beläget endast några hundra meter bort från Riot BBQ, i en gammal glasbruksbyggnad, ligger mikrobryggeriet Beerium. Här brygger man öl på riktigt, enligt konstens alla regler. Det är en fröjd för oss att kunna erbjuda en hyperlokal öl av hög kvalité till alla ölälskare. Läs mer om Beeriums fenomenala hantverksöl.Holy Cheesus

Småskalig ystning ett fenomenalt mathantverk från Nol

Sommarhagens Gårdsmejeri ägnar man sig åt småskaligt mathantverk vilket innebär att ostarna är handgjorda och råvarorna varsamt förädlade. Hos Riot BBQ kan du alltid testa en vegetarisk ostburgare av halloumikaraktär där osten grillas så att ytan blir härligt frasig medan innandömet blir mjukt och smakrikt. 

MEET OUR MEAT

Närproducerat och noga utvalt

Vårat kött hämtas från utvalda gårdar, belägna inte allt för långt i från Nordre Älvs mynning. Från bönder som tar djurhållning på största allvar och vi är övertygade om att allt detta är hemligheten till att våra hamburgare uppskattas så mycket och har fått ett ryckte som nu nått långt bortom kommungränsen. Detaljerna malas ner till färs av Ale Kött & Chark i Bohus och består av högrev, bringa och entrecote samt biffkappa. Fetthalten ligger på strax över 20% vilket ihop med de smakrika detaljerna som används ger mycket saftiga hamburgare med en smakprofil och karaktär utöver det vanliga.