Join The Riot

VEDELDAD PIZZAUGN

  • 15 995 kr
I lager.

Vedeldad pizzaugn, bakugn samt öppen spis i corten för utomhusbruk. Perfekt för såväl pizza- som brödbak samt till grillning och all annan ugnsmatlagning. Allt blir godare med vedeldat!

Används utomhus dels som pizza ugn eller bakugn till bröd, pajer och andra godbitar. Du kan även laga härliga gratänger och grytor i ugnen samt grilla precis vad du vill direkt över glödbädden detta genom att köpa till vårat grillgaller. Vill du bara ha det lite extra stämningsfullt så kan den även användas som eldstad / kamin. Låt den skapa magiska kvällar i lågornas sken samtidigt som den skänker härlig värme under kyliga kvällar.

Pizzaugn i vackert rostig corten

Cortenstål rostar snabbt men bara på ytan. Ytrosten skyddar materialet under och gör att din pizzaugn håller i årtionden. Tillverkade av hela 3 mm cortenstål blir vår pizzaugn till ett  vackert och gediget konstverk som garanterat blir till festens snackis. 

Hur lång tid tar det innan man är uppe i rätt temperatur?

Det beror på vilken temperatur du ska upp till, men ungefär en timma för att nå en bra pizzatemperatur. Ju längre bak i kamindelen du eldar ju varmare blir det i ugnen. Vill du istället ha en lägre temperatur över tid går det även bra att elda med kol och briketter.

Placering
Ugnen är gjord för att stå fritt utomhus. Flertalet kunder använder den på altanen, men det sker på egen risk och därför rekommenderar vi att du köper till en skyddsplåt som finns som tillbehör. Tänk även på att ugnen avger värmestrålning så placera den inte nära brännbart material eller sådant som kan ta skada av värmen. 

En gedigen pjäs som tål tidens tand
En mycket stadig pizzaugn tillverkad av 3 mm cortenstål som håller i årtionden. Det är inte svårt att flytta den, men det kräver att man är två personer. Börja med att ta bort alla lösa delar innan ni gör själva lyftet. Var försiktig och akta rygg och tår.

Underhåll
Eftersom den tillverkas av cortenstål är den mycket tålig och designad  för att stå ute året om, i alla väder. Det enda du behöver göra är att tömma kaminen på aska samt borsta av stenarna i ugnsdelen med en stålborste vid behov.

Själva "pizzastenen" är gjord av rostfrittstål och distribuerar värmen otroligt bra till hela ytan. Detta ger ett jämt resultat och en mycket snabb gräddning. Samtliga pizzaugnar tillverkas för hand, av Svenskt stål, i vår verkstad i Surte strax norr om Göteborg. 

RIOT BBQ´s vedeldade pizzaugnar tillverkas på beställning och levereras till er inom 2-3 veckor.

Mått utan skorsten:
100x50x50 cm

Skorsten:
90 cm

Total höjd:
190cm

Vikt: 110 kg


Grillgaller

795 kr

Markskydd

795 kr